Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör v. Prof. Dr. Erdal Çelik ile görüştük

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde yetkili sendika olan Eğitim Sen İzmir 3 No’lu Şube olarak 29 Eylül Cuma günü Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik’i ziyaret ettik. Görüşmede Genel Sekreter Vekili Yrd. Doç. Dr. Recep Yiğit de yer aldı.

Yetkili sendika olarak öncelikli amacımız, yönetimle diyalog yollarının sürekli açık olması ve tüm personelin sorunlarını, görüşlerini ve taleplerini yöneticilere iletmektir. Bu çerçevede, bugüne kadar tüm rektörlerle olduğu gibi, yeni rektörümüzle de tanışmak ve “işçi-işveren ilişkileri” konusundaki hassasiyetimizi belirtmek için randevu talep ettik. Kendisi, kısa süre içinde bize olumlu yanıt vermiştir. Bu vesileyle de aşağıdaki konuları dile getirmiş olduk:

Açığa Alınan Üyelerimizin Görevlerine İade Edilmesi: Hukuksuz şekilde açığa alınan mesai arkadaşlarımızın bir an önce görevlerine iade edilmelerini talep ettik. Açığa almanın devamının hukuksuzluğu sürdürmek olacağını ifade ettik.

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavları: Dokuz Eylül Üniversitesi’nde en son 2015 yılında yapılan görevde yükselme sınavından beri yeni sınav açılamamasının idari ve teknik personelin yükselme imkânlarını ellerinden aldığını, yeni yönetimin önündeki en önemli meselelerden birisinin bu olduğunu belirttik. Şef kadrosu üzerindeki kadrolar için de sınav yapılması talebimizi ilettik. Personelin vasfına uygun ve hak edilmiş unvanlarla çalışması gerektiğini vurguladık.

ÖYP/50d Araştırma Görevlilerinin 33a’ya Aktarılmaları: Bir gecede güvencesizleştirilen ÖYP araştırma görevlilerinin hak kayıplarının giderilmesinin idarenin elinde olduğunu, DEÜ kadrosunda bulunan 110 civarındaki ÖYP’li ve 50d’li araştırma görevlilerinin işgüvencesine yeniden kavuşmaları için farklı üniversitelerdeki örnekler incelenerek bir an önce girişimde bulunulmasını talep ettik.

Kreş: Başta Tınaztepe yerleşkesi olmak üzere “Her iş yerinde her çocuğa uygun kreş” talebimizi yineledik. Tınaztepe yerleşkesindeki kreş inşaatına ilişkin çekincelerimizi paylaştık. Kreşin çok katlı olması, yol kenarında olması ve trafo yakınında yer almasının sorun yaratabileceğini belirttik. Çalışanların özverileriyle hizmet sunmaya devam eden mevcut kreşlerimizin kapasite ve fiziki koşullarına ilişkin sorunları ilettik.

Yemekhane Sorunları: Üniversitemiz yemekhanelerindeki sorunları dile getirdik. Yemekhanelerimizde çalışan emekçilerin zor çalışma koşullarına rağmen binlerce kişiye hizmet vermeye çalıştıklarını; fakat fiziki imkânsızlıkların ve personel eksikliğinin çözülmesi gerektiğini belirttik. Yemekhanelerimizde çalışanların özlük haklarına ilişkin sorunları ilettik. Vegan, vejetaryen ve farklı beslenme alışkanlıklarına yönelik hizmet sunumu talebimizi yineledik.

Tınaztepe Ulaşım Sorunu: Tınaztepe yerleşkesindeki ulaşım sorunlarını ilettik. Belediye ve üniversite taşıma hizmetlerinin yeterli olmadığını belirttik. Yaz sezonunda kaldırılan çevreyolu bağlantılı otobüslerin bu yıl kaldırılmaması için şimdiden belediye ile görüşülmesini talep ettik.

Mobbing: Geçtiğimiz yıllarda kurulan, aktif hale getirilmeyen ve geçtiğimiz dönemde kaldırılan Mobbing Komisyonu’nun yeniden canlandırılmasını talep ettik. Ayrıca personele mobbing eğitimi verilmesini ve işyerlerimizde mobbing konusunda farkındalığı artıracak çalışmalar yapılmasını vurguladık.

Eğitim Sen (KESK) olarak Dokuz Eylül Üniversitesi emekçilerinin sorunlarının takipçisi olmaya devam edeceğiz. Görüşmede eksik olan konuları Kasım ayında üniversite yönetimi ile yapacağımız Kurum İdari Kurulu (KİK) toplantısında dile getireceğiz.

Akademi Biat Etmez! Açığa Alınan Arkadaşlarımız Göreve İade Edilsin!

Herkese İşgüvencesi!

Yaşanabilir Yerleşkeler ve Doğa-Toplum-İnsan Yararına Bir Üniversite!